Хърватия взе малкия финал и се окичи с бронза (видео)


В. Мухарски

Хърватия взе малкия финал и се окичи с бронза (видео)

Хърватия се наложи над Мароко с 2:1 на “Халифа Интернешънъл" в сблъсък за третото място на Световното първенство в Катар. Макар и да бе със статут на малък финал, двубоят бе доста оспорван, а на моменти грубата игра и нервите като цяло взимаха власт.

Иначе двубоят стартира отлично, особено за неутралния зрител. Йошко Гвардиол даде аванс на "шахматистите" още в 7-ата минута, но само две по-късно Ашраф Дари изравни.

Първият гол падна след центриране от статично положение на Ловро Майер, а Иван Перишич свали с глава за Йошко Гвардиол, който с летящ плонж прати топката в мароканската врата. Отговорът на мароканците не закъсня. Те изпълниха фаул, като при центрирането Маер изчисти топката с глава по неубедителен начин и това даде възможност на Дари да изравни именно след удар с глава - 1:1.

Оршич веднага се опита да върне аванса на “ватрените", но техничният му удар излезе в аут. Последваха удари на Станишич и Крамарич, но първият се оказа неточен, а другият беше спасен.

Все пак хърватите отново поведоха с красив гол на Мислав Оршич в 42-рата минута. След отнета топка на границата на наказателното поле Марко Ливая отклъни за Мислав Оршич, който стоеше вляво от него. Оршич елегантно отбеляза, след като прати топката в обратния ъгъл на вратата - 2:1.

След почивката тимът от Балканите се бранеше доста добре. В 74-тата минута съдията не уважи претенциите на "ватрените" за дузпа заради нарушение на Амрабат срещу Гвардиол. Мароканците също поискаха дузпа заради изблъскване на резервата Бруно Петкович срещу Ашраф Хакими, но и тук Абдулрахман Ал-Джасим отказа да посочи бялата точка. В 87-ата минута Матео Ковачич пропиля добра възможност. В добавеното време Ен-Несири бе много близо до това да прати мача в продължения, но нямаше късмет да се разпише.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
593