Уругвай пречупи Корея, Суарес се развихри (видео)


Т. Михайлов

Уругвай пречупи Корея, Суарес се развихри (видео)

Уругвай победи с 2:1 Южна Корея и стана първият ¼-финалист на 19-то Световно първенство в ЮАР. Двукратният световен шампион стигна доста трудно до успеха като два гола реализира звездата на Аякс Луис Суарес. “Тигрите” от Азия също показаха своята непримиримост и можеха да стигнат до продължения, но не им достигна късмет.

Още в 4-ата минута Корея пропусна да поведе, след като удар от фаул на Чун Йон Лий срещна гредата. Взривното начало продължи с гол за Уругвай в 8-ата минута. Кавани намери Форлан на левия фланг, а от там играчът на Атлетико Мадрид центрира топката между защитната линия и вратаря. Тя премина по ширина наказателното поле като в другия край чакаше необезпокоявания Суарес, който на празна врата откри.

От тук насетне южноамериканците предприеха защитна тактика, прибирайки се по-назад като очакваха всяко по-удобно положение за контраатака. Стигна се и до две съдийски грешки. Първо Форлан открадна една топка от последния в защитата на Корея и веднага пусна към Суарес, който бе абсолютно сам срещу вратаря, но бе вдигната засада, която не съществуваше. В края пък имаше основания да се даде дузпа за игра с ръка на корейски бранител в пеналта, но Волфганг Щарк бе безмълвен.

Второто полувреме започна със силен корейски натиск, а уругвайските футболисти се прибраха прекалено назад и сами вкараха вълка в кошарата. В 52-ата минута Чу Юн Джи пропусна да се разпише отблизо. Малко по-късно Парк Муслера се разтегна, за да улови удар на Парк с глава. В 68-ата минута обаче гол падна. Чун Йон Лий реализира с глава едно балонно центриране, при което Лугано не се ориентира добре, а Муслера тръгна да лови топката, с което оголи вратата.

Вместо да се сринат психически обаче футболистите на “Ла Селесте” заиграха своят футбол. Под проливният дъжд в Порт Елизабет картината се промени коренно и Форлан и компания тръгнаха в атака. В 80-ата минута Суарес получи топката в десния ъгъл на наказателното поле, финтира с тяло двама защитници и с фалцирна удар с десния крак намери вътрешната част на далечната греда, а след това и мрежата зад Сун-Рион.

След голът Уругвай се прибра и това отново можеше да доведе до фатално развитие за тима на Оскар Табарес. Дон Кук бе изпуснат сам срещу Муслера, но ниският му удар бе отразен от вратаря. Така Уругвай достигна ¼-финалите за първи пътя от 1970. Там “урусите” чакат победителят в осминафинала между САЩ и Гана.    


Видео: Тук

  Сподели
147