Слоновете напускат Южна Африка с класика (видео)


Т. Михайлов

Слоновете напускат Южна Африка с класика (видео)

Кот д’Ивоар се разделя с 19-ото световно първенство, въпреки че победи с 3:0 Северна Корея. Дидие Дрогба и компания събраха 4 точки в Група G, което се оказа недостатъчно, за да изпреварят Бразилия или Португалия. “Чолима” пък загуби трети пореден мач и не съумя да намери играта си от първата среща с Бразилия.

Кот д’Ивоар започна много по-силно мача и още в първата атака можеше да открие, след като Кейта остана сам срещу Мьон-Гук, но не съумя да го преодолее. Малко по-късно стражът извади и опасен шут на Жервиньо. В 14-ата минута “слоновете” поведоха чрез Яя Туре, който с премерен удар от границата на наказателното поле намери мрежата.

Последва греда на Ромарик. В 20-ата минута играчът на Севиля отбеляза с глава. Малко по-късно корейците опитаха да отговоря и удар от фаул на Йон-Йо Хон мина близо до целта. До края на полувремето имаше още една греда за африканците  след удар на Жервиньо.

Второто полувреме бе по-равностойно, макар че КНДР се защитаваше. 10-ина минути преди края звездата на Корея Йон Тае-Се финтира няколко бранителя на Кот д’Ивоар, но шутът му бе блокиран от Туре. В 83-ата минута Соломон Калу оформи класическия успех, засичайки средно-високо центриране на Бока. 

Видео: Тук

  Сподели
156