Перфектна Аржентина изхвърли Гърция (видео)


Т. Михайлов

Перфектна Аржентина изхвърли Гърция (видео)

Аржентина победи с 2:0 Гърция в Полокване и записа трети успех от три мача в Група В на Мондиал 2010. “Гаучосите” направиха поредния си силен мач и бяха много по-добрият отбор, макар че пречупиха коравата защита на елините едва в 76-ата минута, когато Мартин Демикелис откри. В 90-ата легендата на Бика Хуниорс Мартин Палермо вкара второто попадение.

Първата част премина сравнително еднообразно. Аржентина владееше топката почти през цялото време и търсеше пролука в сгъстената отбрана, която Ото Рехагел бе подредил. С Милито и Агуеро в атака южноамериканците създадоха добри положения, но силно игра и гръцкият страж Цорвас. В 15-ата минута той отрази удар на Агуеро.

Малко преди почивката дойдоха и най-добрите опасности пред аржентинците. В рамките на секунда Цорвас трябваше да отразява свирепи удари на Меси и Верон. Звездата на Барселона бе капитан за тима си, с което подобри рекорда за най-млад играч с лентата на “гаучосите”. Решението на Марадона бе малко странно с оглед на факта, че до Меси на терена бе жива легенда като Хуан Верон.

През втората част натискът на Аржентина се превърна в тотална окупация на вратата, макар че в началото й дойде и единственото положение за Гърция. Самарас успя да мине покрай Демикелис и да стреля като Бурдисо блокира удара му. Последва добавка, при която шансът не бе на страната на нападателя и топкаат мина покрай гредата.

В следващите минути Цорвас отново трябваше да се намесва след канонада от удари на Меси и Болати.  В 76-ата минута най-сетне елините рухнаха. При един корнер Демикелис стреля с глава, топката се отби в гърба на Милито и се върна при играча на Байерн, който с мощен шут я заби в мрежата.

Малко след гола Марадона извади Милито, пускайки 37-годишния Мартин Палермо. Малко по-късно Лудия щеше да се отплати с гол, но преди това в 85-ата минута Лео Меси финтира няколко бранителя и стреля мощно в гредата. Все пак в 90-ата минута Меси отново опита удар, Цорвас изби, но при добавката Палермо бе безпощаден.

След победата Аржентина събра 9 точки от три мача и спечели убедително Група В. “Гаучосите” обаче ще срещнат първото си сериозно препятствие в 1/8-финалите. На 27 юни в Йоханесбург техен съперник ще е Мексико. Гърция напуска второто си световно, записвайки първа победа и първи голове на Мондиал.


Видео: Тук

  Сподели
152