ЮАР отпадна от Мондиала с чест (видео)


Т. Михайлов

ЮАР отпадна от Мондиала с чест (видео)

Домакинът на 19-ото световно първенство ЮАР победи с 2:1 Франция, но отпадна от турнира. “Бафана Бафана” изигра вдъхновен мач във Блумфонтейн, но трябваше да отбележи още 3 гола на отчаяните “петли”, за да се класира за следващата фаза, тъй като в същото време Уругвай победи Мексико само с 1:0.

Срещата започна с лек превес на французите, които бяха с доста променен състав от предишните два мача. Бунтовниците Евра и Анелка не се появиха на терена, а Малуда беше оставен на пейката. В 19-ата минута малко изненадващо ЮАР поведе. Автор на гола бе Кумало, който отбеляза с глава при центриране от корнер.

5 минути по-късно Франция остана в намален състав след червен картон на Йоан Гюркуф. Футболистът на Бордо скочи опасно за една висока топка и удари Чабалала с лакътя си. Реферът не се поколеба да го изгони, макар че вдействията на французина нямаше умисъл.

Численото предимство даде криле на домакините и започнаха най-тежките минути за Франция. След няколко опасности пред Лорис ЮАР удвои като нападателят Катлего Мфела отблизо набута една топка зад голлинията, въпреки шпагата на френски бранител.

През второто полувреме Франция се съвзе и след малко-по слабо начало, в което Мфела уцели гредата от чиста позиция напрежението пред Лорис спадна. В игра бяха включени Малуда и Анри и това веднага даде резултат.

В 70-ата минута французите разиграха триходова комбинация при която Рибери пусна към Анри, който намери на чиста позиция Малуда. Крилото на Челси вкара първия и последен гол за “петлите” на този Мондиал.

До края на срещата Чабалала направи един фрапантен пропуск сам срещу вратаря, но “Бафана Бафана” задържа аванса си и може да напусне с гордост Мондиала, събирайки 4 точки. С толкова в други групи тимът можеше да продължи и напред.

Видео: Тук

  Сподели
151