Испания не срещна съпротива от Хондурас (видео)


Т. Михайлов

Испания не срещна съпротива от Хондурас (видео)

Испания победи с лекота с 2:0 Хондурас и се върна в играта за едно от първите две места в група Н ма 19-то Световно първенство. “Ла Фурия” отбеляза по един гол в двете части чрез новото попълнение на Барселона Давид Вия. Европейските шампиони изпуснаха още куп ситуации, с които можеха да увеличат преднината си. Най-голям бе пропускът на голмайстора Вия от дузпа в средата на второто полувреме.

Испания започна много по-силно срещу непретенциозния си съперник и още в 5-ата минута Торес можеше да открие, но не намери добре топката. Само минута по-късно свиреп удар на Вия срещан горната греда. Бурята продължи с пропуск на Рамос след удар с глава. В 17-ата минута логичното се случи и европейците поведоха. Вия проби отляво, финтира двама защитници и намери далечния ъгъл на Ваядарес.

До почивката пълната доминация на момчетата на Дел Боске продължи, но до нов гол не се стигна, тъй като тимът от Американския континент заигра по-концентрирано в отбрана. Хондурас обаче така и не застраши вратата на Касияс, макар на терена да се завърна голямата звезда на отбора Давид Суасо от Дженоа.

След почивката нямаше промяна,но Испания успя да си реши мача. Шави Ернандес направи чудесен рейд през центъра и пусна вдясно към Навас. Крилото веднага върна към Вия, който от границата на наказателното поле с прецизен удар и с помощта на лек рикошет в кара на бранител прехвърли Ваядарес.

В 60-ата минута Исагире извърши нарушение срещу Навас в наказателното поле, но от бялата точка Давид Вия не съумя да уцели вратата и така пропусна да направи втория хеттрик в шампионата след този на Гонсало Игуаин от Аржентина срещу Южна Корея.

Малко по-късно дойдоха и най-добрите минути за Хондурас, които ще се запомнят с 2 по-опасни удара минали встрани от вратата на Касияс. Между тях Сеск Фабрегас, който се появи като резерва изпусна чудесно положение като защитник  изби топката от голлинията след негов удар. В края Вия и Мата пропиляха още две много добри възможности.

Видео: Тук

  Сподели
161