Алжир укроти Трите лъва (видео)


Т. Михайлов

Алжир укроти Трите лъва (видео)

В изключително скучен мач отборите на Англия и Алжир завършиха при нулево равенство и оставиха спора за първите две места в Група С да се реши в последния кръг. На връх рождения ден на Фабио Капело Рууни и компания играха като тим намиращ се след 100-ата позиция в ранглистата на ФИФА и създадоха две-три доста безопасни положения пред отличния Райс Мболи. Африканците също бяха безобидни в атака.

Мачът започна в прилично темпо като алжирците не се притесниха от името и претенциите на съперника си и играха доста открит футбол. Очакваният натиск на европейския тим не се състоя. Уейн Рууни получава твърде рядко топката, а звездите на Челси и Ливърпул Франк Лампард и Стивън Джерард, които трябва да дирижират английските атаки бяха абсолютно неадекватни с оглед случващото се на терена.

Голово положение през първата част липсваха с изключение на един удар на Франк Лампард уловен с вещина от стражът на Славия Райс Мболи. Той получи шанс за изява след левашкия гол, който Шауши допусна срещу Словения. По същата причина и Робърт Грийн този път бе заменен от Дейвид Джеймс. Най-сериозно застрашена английската врата бе при един корнер на алжирците, който не доведе до нищо.

През втората част скуката продължи като след 60-ата минута Фабио Капело прибягна до смени пускайки последователно Шон Райт-Филипс, Джърмейн Дефоу и Питър Крауч. В края Англия понатисна, но освен две три по-опасни влизания към наказателното поле албионците не сториха нищо.  Така в Група С лидер с 4 точки е Словения, благодарение на съдийската аванта която получи срещу втория САЩ. Янките са с 2 точки. Англия е трети също с 2, а Алжир има 1.  В последния кръг ще играят САЩ-Алжир и Англия-Словения. 

Видео: Тук

  Сподели
165