Съдия спря САЩ за феноменален обрат (видео)


Т. Михайлов

Съдия спря САЩ за феноменален обрат (видео)

Отборът на САЩ стигна до равенство 2:2 срещу Словения, след като губеше с 0:2 през първата част. С вдъхновена игра през вторите 45 минути янките дори стигнаха до победно попадение в края, което незнайно защо бе отменено от съдията Колибали от Мали. Това бе и първата сериозна съдийска грешка на 19-ото Световно първенство.  Словения пък изпусна златен шанс да стане първият тим класирал се на 1/8-финалите.

Двата отбора започнаха динамично двубоя и още в 13-ата минута европейците откриха чрез Бирша, който с мощен удар от 30 метра не остави шанс на Тим Хауърд. В края на полувремето американците наложиха натиск и стигнаха до няколко критични положения, в които късметът не им позволи да изравнят. Неочаквано в 42-ата минута Словения нанесе втори удар. Бърза контраатака изведе Любянкович сам срещу Хауърд и нападателят не сбърка.

След почивката хората на Боб Брадли бяха преобразени и още в 48-ата Лендън Донован намали. Той напредна отдясно, доближи се максимално до вратата и от малък ъгъл разстреля Ханданович с удар в горната част на мрежата. В 70-ата минута след меле от фаул Алтидор стреля силно, но право в ръцете на Ханданович.  В 82-ата обаче прошка нямаше. От близо оставеният непокрит Майкъл Брадли разстреля за втори път словенския страж.

Малко по-късно Морис Еду засече в мрежата центриране от фаул на Донован, но съдиите отмениха гола. При повторенията ясно се видя,че не може да става дума нито за засада, нито за фаул в атака. Дори имаше основания да се назначи дузпа за Щатите. Така Група С се завърза като Словения е лидер с 4, точки пред САЩ – 2. Англия има 1 като по-късно играе с аутсайдера Алжир, който е без точка. 

Видео: Тук

  Сподели
169