Ливърпул и Ман Сити с минимални победи, Балотели изригна


Т. Михайлов

Ливърпул и Ман Сити с минимални победи, Балотели изригна

Ливърпул постигна минимален успех с 1:0 над Трабзонспор в първи мач от плейофа за влизане в групите на Лига Европа. “Мърсисайдци” пречупиха турците с гол на Райън Бабел в последната минута на първата част. Джо Коул пропусна дузпа през второто и остави реванша открит. Звездите Стивън Джерард, Глен Джонсън и Мартин Шкъртел получиха почивка от мениджъра Рой Ходжсън.  Голът падна след брилянтно центриране на Коул като за Бабел остана по-лесното. В 52-ата минута Лейва бе фаулиран в пеналта, но Коул стреля слабо и Онур отрази без проблем.

Манчестър Сити пък надигра румънският Тимишоара като гост също с 1:0. Гол в дебютния си мач за “гражданите” вкара италианския национал Марио Балотели. Той се появи в 57-ата минута на мястото на Гарет Бари и веднага съживи играта на “небесносините”. Попадението бе най-малкото, с което футболистът се отблагодари за доверието на Роберто Манчини. В 72-ата минута той бе точен отблизо.

О рано през деня третият английски представител Астън Вила направи 1:1 като гост на Рапид Виена. Стилиян Петров не игра, а мнзоина титуляри на бирмингамци получиха почивка.

  Сподели
180