Юве влиза в битка с Ливърпул за халф на Аталанта


Н. Гавазов

Юве влиза в битка с Ливърпул за халф на Аталанта

Ювентус възнамерява да направи оферта към Аталанта за закупуването на атакуващия полузащитник Тоен Копмайнерс, съобщава журналистът от Transfer Market Николо Шира.

Според източника, лично спортният директор на торинския клуб Кристиано Джунтоли е заинтересован от трансфера на нидерландския полузащитник, като настоява да се встъпи в преговори за трансфера. Отбелязва се, че Ювентус е готов да предложи на Копмайнерс договор за период от четири до пет години със заплата от 4-4.5 милиона евро. Известно е, че Аталанта оценява своя играч на 60-70 милиона евро.

Припомняме, че по-рано беше съобщено, че Тоен Копмайнерс е приоритет за лятната трансферна кампания на Ливърпул, след като клубът ще бъде оглавен от старши -треньора на Фейенорд Арне Слот в края на този сезон.

26-годишният Копмайнерс е в Аталанта от август 2021 г., когато се присъедини към клуба от Бергамо от АЗ Алкмаар. През този сезон халфът изигра 45 мача за бергамаските във всички турнири, в които отбеляза 15 гола и шест асистенции. Договорът на играча с настоящия клуб е валиден до края на юни 2027 г. Очакваната цена на футболиста според интернет портала Transfermarkt е 40 милиона евро.

  Сподели
89