Ибрахимович: Гуардиола бяга от проблемите на играчите


Н. Гавазов

Ибрахимович: Гуардиола бяга от проблемите на играчите

Новото попълнение на Милан Златан Ибрахимович продължава с нападките към бившия си наставник Пеп Гуардиола. Според 28 годишния футболист, старши треньора на Барселона бяга от проблемите и предпочита да не влиза в открити конфликти със своите футболисти. Играчът смята, че старши треньора на каталунците не е голям специалист, защото не може да води нормален диалог.

"Не съм казал нищо на Гуардиола, но не можех да си позволя да седя на трибуните цял сезон и да се наслаждавам на времето. Никой в клуба не искаше да бъда продаден, но проблемите с наставника започнаха още през март. Потърсих обяснение, но той не ми каза нищо", цитира Goal.com думите на Ибрахомович.

„Един голям треньор винаги намира начин да реши проблемите в неговия отбор. Малкият треньор обаче бяга от тях. В началото имахме отлично разбирателство помежду ни, но в един момент, не знам какво се случи. Аз не мога да си позволя да седя три години на пейката или по трибуните. Видяхте какво се случи с Тиери Анри", допълва Ибра.

Въпреки проблемите си с „блауграна", нападателят коментира и привличането в клуба на бразилеца Робиньо. Според него, с този трансфер, Милан вече има най-силното нападение в Европа.

"Робиньо е магьосник на терена. С него Милан вече има най-силната атака в Европа. Ако аз бях треньор на този отбор, бих бил изключително щастлив", добави шведът.

Ибрахимович игра с екипите на Ювентус и Интер пет сезона в италианския елит и отбеляза 80 гола за периода 2004 - 2009 година.

 

 

  Сподели
122