Барса може да продаде Араухо на Ман Юнайтед


И. Ангелов

Барса може да продаде Араухо на Ман Юнайтед

Съобщава се, че Барселона е готова да спечели пари от Роналд Араухо, като Манчестър Юнайтед проявява интерес към уругвайския централен бранител. Араухо се прояви като стабилен централен защитник на каталунците през техните трудни периоди, но каталунският клуб може да е готов да получи пари за уругваеца, съобщава SPORT, като клубът иска да се върне в съответствие с финансовите изисквания на Ла Лига. Смята се, че Араухо има голяма пазарна стойност и продажбата му може да бъде изключително полезна за финансите на клуба през следващия сезон.

Араухо бе в списъка на непродаваемите на Барселона, но внезапното издигане на 17-годишния Пау може да сложи край на престоя му в клуба. Положението му беше допълнително усложнено от безразсъдния му червен картон срещу Пари Сен-Жермен, който остави горчив вкус в устата на ръководството на Барселона след отпадането от ШЛ по тази причина.

Араухо има много почитатели в световния футбол, включително Юнайтед, Байерн Мюнхен и дори Атлетико Мадрид. Жоан Лапорта и компания вече може да започнат дискусии с клубовете, които по-рано бяха отблъснали. Смята се, че 25-годишният играч може да донесе на каталунците близо 100 милиона евро (86 милиона паунда/107 милиона долара), ако бъде продаден това лято.

Въпреки че все още е много съмнително, че Барселона ще се раздели толкова лесно с любимец на феновете, допълнителни усложнения с финансовата ситуация могат да доведат до края на престоя на Араухо в Барселона.

  Сподели
208