Гуардиола: Барса побеждаваше, защото бяхме по-добри от съперниците


Н. Гавазов

 Гуардиола: Барса побеждаваше, защото бяхме по-добри от съперниците

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че е постигнал успехите си с Барселона без помощта на съдиите.

Офисът на Барселона бе претърсен от полицията през миналия четвъртък във връзка с разследване на нашумял случай на корупция в испанския футбол.

Разследващите подозират, че бившият вицепрезидент на испанската съдийска комисия Хосе Мария Енрикес Негрейра е получавал редовни плащания от Барселона между 2001 и 2018 г.

Гуардиола, който тренира Барселона от 2008 до 2012 г. и постигна изключителни успехи през този период, все още не е изградил мнение за случващото се, но Хосеп със сигурност не знае нищо за подкупи.

"Нека да изчакаме и да видим... Нека бъде въздадена справедливост. Досега чух новините само защото не съм там, но никога не съм виждал Барселона всъщност да плаща на съдия, за да получи някаква облага. Така че искам да изчакам преди да си изкажа мнението. Барселона ще се защитава, както се очаква, така че ще видим.

Но съм напълно сигурен в нещо. Когато Барселона побеждаваше, това бе, защото бяха по-добри от своите опоненти. Доста съм сигурен в това, ако говорим за тези дни. Спечелихме, защото бяхме много по-добри от нашите съперници. И когато не бяха по-добри, не печелихме, а губихме.  Но правосъдието ще реши какво наистина се е случило“, заяви Гуардиола.

  Сподели
402