Стоичков: Белингам не заслужаваше Golden Boy-2023


Н. Гавазов

 Стоичков: Белингам не заслужаваше Golden Boy-2023

Наскоро полузащитникът на Реал Мадрид Джуд Белингам стана носител на наградата Golden Boy-2023, която се присъжда на най-добрия млад играч на годината.

Легендарният нападател на Барселона Христо Стоичков обаче не е съгласен с този резултат от гласуването.

"Не, не го заслужаваше. Не отричам стойността на англичанина. Той е един от най-силните таланти в света: има висока класа и страхотен ум.

За мен той е смесица от Лаудруп, Кака и Погба в разцвета на силите си. Бъдещето принадлежи на него. Той ще се бори с Мбапе и Холанд за следващата "Златна топка", но бих искал да знам какво спечели през 2023 г. с Борусия и Реал Мадрид? Нищо", заяви Камата.

Стоичков реши да припомни как завърши Бундеслигата през сезон 2022/23.

"Той играе добре от три месеца. И какъв успех донесоха всичките му голове на Реал? Знаете много добре какво би казал моят приятел Моуриньо за "титлите". Трябва ли да говорим за това как завърши последният сезон в Бундеслигата?.

Борусия Дортмунд водеше с две точки пред Байерн Мюнхен 90 минути преди края на финала на лигата. Играха у дома срещу Майнц 05, а баварците гостуваха в Кьолн. Какво се случи 5 минути преди края? Тухел изведе Мусиала, за да даде победата в последните минути с 3:2, докато Борусия направи 2:2 у дома и се сбогува с титлата.

Тъй като Гави, предишният победител, нямаше законно право да се състезава, щях да дам наградата на Мусиала или (Алехандро) Балде", добави Стоичков.

В интерес на истината,  Джуд Белингам не участва в последния кръг на Бундеслигата. Заради контузия той прекара целия мач на пейката.

  Сподели
213