За Суперкупата на Европа Атлетико се оказа по-силен от Интер


Н. Гавазов

За Суперкупата на Европа  Атлетико се оказа по-силен от Интер

Носителят на Купата на УЕФА Атлетико Мадрид спечели изненадващо Суперкупата на Европа след победа с 2:0 над носителя на трофея от Шампионската лига Интер Милано, като по този начин лиши своя противник от възможността да повтори успеха на Барселона от миналия сезон, спечелвайки шест купи в рамките на една година. И двата гола за "дюшекчиите" паднаха през втората част и бяха дело на Рейес и Агуеро.

Първата възможност за гол се откри пред играчите на Интер. Диего Милито овладя топката в наказателното поле след кратко меле, но стреля в тялото на защитник на мадридчани. Отговорът на Атлетикодойде във 26-ата минута с шут на Асунсао, който рикошира в крака на Валтер Самуел. Самият Самуел можеше да открие три минути по-късно, извисявайки се в наказателното поле след изпълнение на ъглов удар, но би с глава в аут.

Втората част започна с по-активна игра на Атлетико Мадрид, а изненадващо за всички «нерадзурите» отстъпиха инициативата и не успяха да противодействат на своя съперник.

Първият сигнал за надвисналата опасност над европейския шампион дойде в 58-ата минута, когато Хосе Антонио Рейес стреля опасно от дъгата, но стражът на италианците Жулио Цезар изби в корнер.

В 62-ата минута обаче «дюшекчиите» поведоха чрез гол именно на Рейес. Нападателят на Атлетико проби сам в наказателното поле, елиминира съпротивата на Майкон и с плътен удар с левия крак прати топката в мрежата.

След гола отново Атлетико продължи повече да владее топката. Играчите на Интер от своя страна се опитаха да се изнесат в по-предни позиции в търсене на изравнителното попадение, но до опасни положения така и не успяха да стигнат.


В 82-ата минута всичко свърши с втория гол във вратата на Интер. Симао центрира леко от левия фланг, а Агуеро остана непокрит в наказателното поле и наказа грешката на защитниците на «нерадзурите», за да увеличи разликата на 2:0.

Безпомощността на италианския отбор бе пълна, когато минута преди края на редовното време "нерадзурите" получиха право да изпълнят дузпа. Горан Пандев бе съборен в наказателното поле, а зад топката застана Диего Милито. Младият вратар на "дюшекчиите" Хея обаче спаси удара и запази вратата си чиста.

 

  Сподели
181