Левски тресна Черно море на Герена (видео)


.

Левски тресна Черно море на Герена (видео)

Шампионът на България Левски победи Черно море с класическото 3:0 като домакин в мач от от 13-я кръг на родната ни "А" група. Головете за "сините" забиха Жоазиньо в 23-ата минута, Седрик Бардон от дузпа в 28-ата и Николай Димитров в 73-ата минути на срещата.

Шампионите започнаха по-активно двубоя, но през първите 20 минути не стигнаха до по-опасни положения пред стража на "моряците" Илко Пиргов. В 23-ата минута обаче бразилското крило на "сините" Жоазиньо изригна с много красив гол и изведе Левски напред в резултата. Илко Пиргов сбърка фатално и подари топката на Жоазиньо, който с феноменален изстрел препарира стража на гостите за 1:0.

Три минути по-късно пъки бразилецът бе фаулиран в наказателното поле на варненци от Мамуто Кулибали и съдията показа бялата точка. Зад топката застана Седрик Бардон, който не сбърка и удвои преднината на "сините". Черно море опита да отговори на предизвикателството, като първо Атанас Борносузов изстреля снаряд към вратата на домакините, спасен по блестящ начин от Божидар Митрев Митрев, а след това "моряците" стигнаха и до няколко разбърквания в наказателното поле на Левски, но те не доведоха до гол. В 42-ата минута Дарко Тасевски можеше да направи резултата класически, но останал очи в очи с Пиргов, стреля право в него.

В началото на втората част играта бе равностойна, като двата тима си размениха по две положения, които обаче не успяха да реализират. В 74-ата минута бразилецът Зе Соарес проби отдясно и подаде много добре към влезлият като резерва Николай Димитров, който с майсторки шут преодоля Пиргов и направи преднината на шампионите класическа. До края на срещата домакините бяха пълни господари на терена, като Николай Димитров и Еньо Кръстовчев пропуснаха да направят резултата още по-категоричен.

Така "сините" записаха четвърта поредна шампионатна победа, като вече заемат петото място във временното подреждане с актив от 22 точки, на седем от ЦСКА, но шампионите имат и мач по-малко.

Видео: Тук

АСЕН ТЕРЗИЙСКИ

  Сподели
172