Славия отново с равен срещу Левски на Герена (видео)


FUTBOL-TV

Славия отново с равен срещу Левски на Герена (видео)

Левски стартира пролетния дял на първенството с равенство 2:2 срещу Славия. Двубоят бе от 24-ия кръг на "А" група и се игра на стадион "Георги Аспарухов". Димитър Макриев и Пламен Крумов бяха точни за "сините", а за Славия се разписаха Атанас Курдов и Кире Ристевски. Гостите завършиха мача с 9 души, след като за два жълти картони бяха изгонени Фернандо Да Силва и Димитър Пиргов. Дебют за Левски в официална среща направиха Павел Чмовш, Пламен Крумов и Валери Божинов.

"Сините" започнаха днешната среща с Пламен Илиев на вратата, а пред него в отбрана бяха Пламен Крумов, Павел Чмовш, Станислав Ангелов и Орлин Старокин. В халфовата линия стартираха Владимир Гаджев, Кевин Брю, Борислав Цонев, Мирослав Иванов и Ларсен Туре, а на върха на атаката бе Валери Божинов.

След сравнително спокойни първи 10 минути, в 13-та Валери Божинов нахлу в пеналта отдясно, шутира от малък ъгъл, но не уцели вратата. В 20-та Кевин Брю намери с дълъг извеждащ пас Валери Божинов, който пое топката на гърди, но стреля над вратата. Три минути по-късно Мирослав Иванов стреля отлично от пряк свободен удар, но Георги Петков изби акробатично в корнер.

В 26-та минута се получи добра атака на Левски - Туре отдясно върна към Гаджев, който направи двойно с Мирослав Иванов, но центрирането след това бе пресечено от Георги Петков. В 35-та минута  Брю отлично изведе Крумов по дясното крило, който центрира, топката бе избита, но я посрещна Туре, той стреля, но Петков спаси. След центрирането от корнер, Божинов спря топката и стреля, но след рикошет кълбото излезе в нов ъглов удар. След ново центриране от корнер Пиргов игра с глава, топката мина опасно до гредата и излезе отново в ъглов удар.

В 38-та минута Да Силва стреля отдясно, но покрай вратата. Пет минути по-късно гостите откриха резултата - след контраатака Да Силва намери на дясно Радослав Василев, който с едно докосване изведе Атанас Курдов сам срещу вратаря и нападателя прати топката покрай Пламен Илиев в мрежата – 0:1.

На почивката старши треньорът на Левски Антони Здравков извърши смяна и на мястото на Борислав Цонев в игра се появи Димитър Макриев. Това даде резултат, "сините" натиснаха съперника още от началото на втората част и стигнаха до няколко разбърквания пред вратата на "белите".

В 47-та минута Орлин Старокин посрещна топката пред пеналта, но стреля неточно. Минута по-късно след продължителна атака на Левски и след разиграване отдясно първо Туре центрира остро, Петков боксира, след което Гаджев изведе Божинов, който обаче е бил в засада.

В 61-та минута шут от дистанция на Галин Иванов, попадна право в ръцете на вратаря на Левски. Минута по-късно Туре шутира, но след рикошет топката излезе в корнер. След още две минути след изпълнение на ъглов удар Мирослав Иванов стреля силно от около 13 метра, Пиргов се хвърли и блокира топката, която излезе в корнер. Футболистите на Левски поискаха дузпа за игра с ръка, но Александър Костадинов не отсъди нарушение. В следващата атака след центриране от фаул отдясно, Чмовш стреля с глава, но покрай вратата.

Натискът на Левски даде резултат и в 69-та минута  след центриране на Кевин Брю от фаул отляво Димитър Макриев посрещна топката с глава на първа греда и я прати в обратния ъгъл – 1:1.

В 70-та минута Фернандо Да Силва стреля по диагонала към долния ляв ъгъл, Пламен Илиев не успя да улови топката, но за негов късмет кълбото излезе в корнер. Четири минути по-късно след центриране на Янков от фаул отляво, Ристевски с глава прати топката в левия ъгъл – 1:2. В 78-та минута Кевин Брю проби отляво и центрира към далечната греда, където Туре стреля с глава, но Петков спаси.

В 80-та минута Левски отново изравни, след като  Пламен Крумов изпълни страхотно пряк свободен удар и прати топката в десния ъгъл – 2:2. Минута по-късно Брю центрира от корнер вдясно от вратата Славия, на първа греда Чмовш успя да закачи топката, но не успя да я насочи във вратата. След още две минути Димитър Макриев направи страхотен пропуск, след като финтира Величков пред пеналта и сам срещу Петков стреля покрай вратата.

По време на почивката между двете полувреме ПФК Левски награди бившите футболисти на отбора Ангел Станков, Асен Букарев, Чавдар Атанасов, Владимир Йонков, Георги Златков, Георги Тодоров, Христо Денчев (посмъртно), Стефан Василев и други. От началото на пролетния полусезон до последния мач на "сините" във втория етап на първенството на страната на всеки домакински мач ще бъдат награждавани футболисти на Левски от различни поколения.

Снимка: Официален сайт на Левски

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
212