Михайлов: Щяхме да направим повече, но се превърнахме в отдушник на българското първенство


FUTBOL-TV

Михайлов: Щяхме да направим повече, но се превърнахме в отдушник на българското първенство

Борислав Михайлов подаде оставка като президент на Българския футболен съюз, съобщи той след заседанието на Изпълнителния комитет на централата.

"Подавам оставка, няма да отговарям на въпроси. Нито един клуб не ми иска оставката, а мен ме избират клубовете. Само през медиите се искат оставки", каза Михайлов пред репортерите.

Временно функциите на президент на БФС ще изпълнява Михаил Касабов, след като Емил Костадинов е отказал да заеме поста. На 6 декември ще се проведе ново заседание на Изпълкома, на което ще бъде насрочена дата за конгрес, на който да бъде избран нов президент.

"Организационната структура на БФС бе подобрена, осъществихме дигитализация, над 30 процента е увеличението на тв правата, изградихме 19 терена, до края на  годината ще бъдат открити още три. 

"Горд с  моя екип и им благодаря за усърдната работа в тази ненормална обстановка", каза Борислав Михайлов.

"Тук ми изглежда по-нормално да говорим, отколкото през последните няколко дни. Въпреки краткото време изпълнихме стратегии за устойчивото развитие на българския футбол. Да, националният отбор не се представи на ниво. Всичко останало, което е зависело от мен и БФС е изпълнено. Изградихме система за развитие на таланти, подобрихме първенствата под шапката на БФС, вършехме всичко в полза на клубовете. Написахме анекс с телевизионните права. Продължихме инвестиции в инфраструктурни проекти. Както обещах, организационната структура на БФС бе подобрена. Щяхме да направим повече, ако не се бяхме превърнали в отдушник на българското първенство. Нито един клуб не ми е поискал оставката, а мен ме избират клубовете. Президентът се избира от футболните делегати, футболът е за феновете, но футболните делегати избират президента. Пожелавам на журналистите да не се месят в работите на следващия президент“, заяви Борислав Михайлов.

  Сподели
238