Лудогорец измести ЦСКА от 1-во място пред близо 20 000 на "Армията" (видео)


FUTBOL-TV

Лудогорец измести ЦСКА от 1-во място пред близо 20 000 на

ЦСКА отстъпи на Лудогорец Разград с 0:1 в мач от 28-ия кръг на Първа лига, игран пред препълнените до краен предел трибуни на стадион  "Българска армия". 

През първото полувреме играта бе равностойна, но по-чистите положения бяха на страната на червените. В рамките на 60 секунди ЦСКА пропусна два страхотни шанса да поведе. Първият се откри пред Дюкенс Назон. Хаитянинът овладя в наказателното поле, успя да се обърне и стреля от малък ъгъл – много неточно. Топката се разходи успоредно по аутлинията и почти излезе в тъч. Тибо Вион я догони и върна напрежението пред Серджио Падт. Защитник на гостите се размина с топката и Браян Морено овладя на гърди. От чиста позиция стреля. Топката премина на сантиметри покрай десния страничен стълб, но излезе в аут. Минутка по-късно Тобиас Хайнц беше изведен с дълго подаване зад защитата, след което халфът се пребори и навлезе в наказателното поле, но изстрелът му по земя бе неточен. В 39-ата минута Тобиас Хайнц получи свободно пространство и проби през центъра, но кълбото се отби в тялото на защитник на гостите. Така двата състава се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

През втората част страстите по трибуните се нажежиха буквално до червено. В 53-ата минута феновете запалиха множество факли. Заради дима играта беше спряна в продължение на няколко минути.

Около час игра след началото. Лудогорец получи пряк свободен удар. Франко Русо засече с глава центрирането, но Бусато показа блестящ рефлекс и спаси. Правилно беше отсъдена засада, така че дори топката да беше влязла в мрежата на ЦСКА гол нямаше да има. В 66-ата минута Тобиас Хайнц стреля по земя от дъгата на наказателното поле. Падт внимаваше и спаси.

В 67-ата минута Кирил Десподов отиде да изпълнява ъглов удар отдясно. Към него полетяха предмети. Кабаков отиде при двамата старши треньори Саша Илич и Ивайло Петев, с които проведе кратък разговор. При опит играта да бъде подновена, Десподов отново беше замерян. Кабаков реши да прибере двата отбора и се насочи към тунела. Мачът беше спрян.

След около 15 минути Кабаков се върна на терена. Заедно с делегата и полицията беше решено двубоят да се поднови от 66:45 минута, точно когато беше спрян. При подновяването на играта отново Десподов изпълни корнер и защитник на ЦСКА изчисти в нов ъглов удар от другата страна на вратата, пазена то Бусато. При неговото изпълнение Игор Тиаго изскочи зад гърба на защитата на задна греда и от близко разстояние откри резултата.

В 74-ата  ЦСКА направи огромен пропуск, когато Маурисио Гарсес бе изведен на стрелкова позиция в наказателното поле на гостите, но изстрелът му бе отразен от спасен от вратаря Падт. До края на двубоя армейците продължиха да атакуват в търсене на изравнително попадение, но нямаха късмет и в крайна сметка отстъпиха с 0:1 на Лудогорец.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
410