Венгер се оплака: Малко са играчите на пазара


Н. Гавазов

Венгер се оплака: Малко са играчите на пазара

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер сподели, че ръководството на клуба е далече от осъществяването на каквито и да е трансфери. Както е известно, в края на миналия сезон, в който "артилеристите" за малко не останаха извън топ 4, босовете на Арсенал, а също така и Венгер съобщиха, че разполагат с внушителен трансферен бюджет - според британските медии 70 милиона паунда - , който ще им позволи да подпишат с всеки един футболист, независимо от неговата цена.

До този момент обаче французинът е изключително пасивен и голяма част от феновете започват да се тревожат, дали няма да се повтори ситуацията с предишните трансферни прозорци, когато Венгер обещаваше, че ще закупи класни футболисти, но в крайна сметка не изпълняваше обещанието си.

"Ние не се ограничаваме само до една конкретна цел на трансферния пазар. Арсенал е готов да осигури заплата, съизмерима с това, което получава в момента Рууни. Но ми е трудно в момента да кажа каквото и да е конкретно нещо по въпроса. Работим над осъществяването на трансфери, но все още сме далече от каквито и да е сделки. В Европа се развърна сериозна конкуренция за футболисти през това лято: много пари се предлагат, а играчите не са толкова много", заяви Внгер.

Наставникът на Арсенал също така предупреди колегите си от Манчестър Юнайтед, че те само ще си загубят времето, опитвайки се да привлекат полузащитника на Барселона Сеск Фабрегас.

"Фабрегас е решил да остане в Барселона за още една година. Така ми казаха. Вероятно е той да промени мнението си, не знам... Има пункт в договора си за обратно откупване от страна на Арсенал, така че сме готови за всякакво развитие на събитията, но в дадения момент не се случва нищо", завърши наставникът на Арсенал.

 

  Сподели
170