Рууни: Икам да играя само като централен нападател


Н. Гавазов

Рууни: Икам да играя само като централен нападател

Уейн Рууни призна, че вижда себе си преди всичко в ролята на централен нападател. През миналия сезон нещата не се развиха по най-добрия начин за 27-годишния футболист, който освен, че бе засенчен от Робин ван Перси, но и не винаги попадаше в стартовия състав на "червените дяволи", а когато започваше като титуляр, често играеше като полузащитник.

Както е известно, през месец май Рууни подаде молба за трансфер и в момента играчът е свързван с Арсенал, Челси и ПСЖ. Където и да отиде обаче, Уейн иска да играе в нападение

"Полузащита? Не. Може би след няколко години аз мога да играя там, но сега съм централен нападател. Аз вкарвам голове. Няколко пъти играх единствен нападател в Манчестър Юнайтед и трябва да ви кажа, че се чувствах много комфортно в тази роля. Не изпитвам никакви проблеми. Когато изпълняваш ролята на острие, трябва да оставаш отпред и да помагаш на отбора да задържа топката, очаквайки подкрепа. Това е хубава роля според мен и аз се надявам, че тя ще си остане за мен", заяви Рууни.

 

  Сподели
214