Венгер ще спасява сезона с място в топ 4


Н. Гавазов

Венгер ще спасява сезона с място в топ 4

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер смята, че неговият отбор по-лесно ще успее да завоюва място в четворката на най-силните във Висшата лига на Англия, отколкото да реагира на дефицита, който се получи в снощния мач с Байерн Мюнхен в рамките на осминафиналите на Шампионска лига.

Както е известно, вчера Арсенал претърпя домакинска загуба с 1:3 от лидера в Бундеслигата, което остави много малки шансове на „артилеристите" да продължат борбата в най-престижния турнир на Стария континент - само два процента от отборите в историята на турнира са успявали реагират положително на подобен дефицит.

Венгер, който в края на миналата година заяви, че място в топ 4 на Висшата лига на Англия се явява за него трофей, смята, че сега вече неговият отбор трябва да се съсредоточи върху много по-прости задачи, отколкото да хвърля всички свои сили в неравна битка с Байерн.

„Погледнете сами, ние водим борба на два фронта, но може би ще е по-лесна битката за завръщането ни в Шампионска лига", заяви Венгер за ESPN.

 

  Сподели
150