Ковънтри се върна от три и отстъпи на дузпи на Юнайтед


И. Ангелов

Ковънтри се върна от три и отстъпи на дузпи на Юнайтед

Ковънтри Сити и Манчестър Юнайтед се изправиха един срещу друг на "Уембли" днес за определянето на втория финалист за тазгодишното издание на ФА Къп, след като Манчестър Сити успя да отстрани с минимална победа Челси във вчерашния ден. Днес видяхме много зрелищно 3:3 в редовното време след като Юнайтед водеше с 3 гола, и продължения където тимът от Чемпиъншип вкара в последната секунда за драма в публиката, която бе прекъсната от ВАР поради засада. Срещата се реши от дузпи, където Юнайтед спечели.

След ранни положения, пропуснати от Рашфорд, в 23-ата минута Юнайтед излезе напред когато Далот се впусна от дясно и центрира през всички за МакТоминей на празна врата и 1:0. Точно преди почивката при корнер от Бруно топката достигна главата на Магуайър за 2:0.

В 59-ата минута Бруно вкара от труден ъгъл и за 3:0, с което изглежда тимът на Тен Хаг се успокои и предаде владението на съперника. 

Така в 71-ата минута Симс вкара много качествено своя 15-ти гол в 14 мача за 3:1 като матира Онана на близкия ъгъл. В 79-ата минута пък 3:2 направи О'Хеър от дистанция след като топката се отклони в Уан-Бисака и прехвърли вратаря.

Така срещата завърши с натиск на Ковънтри и Онана спаси резултата от мощния удар на Торп от воле в 85-ата минута. В 94-ата обаче драмата стана пълна когато игра с ръка на Уан-Бисака бе свирена за гостите и Хаджи Райт вкара от дузпа като прати Онана в грешна посока за 3:3.

В продълженията Юнайтед отново излезе по-агресивно, но горната греда спря Бруно и силен негов удар в 4-ата минута. Последваха равностойни минути и късен гол на Хаджи Райт след включване на Виктор Торп, който го намери на метър от Онана за попадението, но ВАР отмени гола поради милиметри засада. Стигна се до дузпи:

1.Касемиро стреля в средата в Колинс и вратарят отрази - 3:3;
2. Хаджи Райт прати Онана в грешна посока за 4:3;
3. Далот с перфектно изпълнение стреля до гредата - 4:4;
4. Торп с красиво изпълнение не даде шанс на Онана - 5:4;
5. Ериксен остави вратаря без да помръдне - 5:5;
6. Онана улови ъгъла на О'Хеър и спаси - 5:5;
7. Бруно прати вратаря в грешна посока - 6:5;
8. Капитанът Шийф стреля над вратата - 6:5;
9. Расмус Хьойлунд простреля Колинс и прати Юнайтед на финал - 7:5.

  Сподели
281