Сър Ратклиф не се страхува, че Ман Юнайтед може да бъде отстранен от ШЛ


Н. Гавазов

Сър Ратклиф не се страхува, че Ман Юнайтед може да бъде отстранен от ШЛ

На фона на бъдещото закупуване от страна на Сър Джим Ратклиф на акциите на Манчестър Юнайтед, УЕФА отново заговори за планове за изключване на клубове с един собственик от турнира, пише 90Min.

Припомняме, че според правилата на УЕФА клубове не могат да участват в турнири, ако имат акции на друг клуб, участващ в турнира, или на лица, които присъстват в ръководството и на двата клуба.

Така през 2017 г. съюзът разследва връзките между РБ Лайпциг и РБ Залцбург, но в крайна сметка призна, че клубовете имат достатъчно независимост, за да участват в Шампионската лига.

В момента INEOS притежава швейцарският Лозана и френският Ница, които могат да участват в Шампионска лига този сезон. Ако Ратклиф купи повече акции на Ман Юнайтед, това може да предизвика конфликт.

В същото време изданието съобщава, че INEOS вече се е свързала с УЕФА и е получила уверение, че няма да възникнат проблеми. Компанията обаче няма намерение да се отказва от някой от клубовете си или да купува акции на Юнайтед.

В близко бъдеще обаче съюзът отново ще започне работа по адаптирането на правилата, за да наказва заслужено клубовете, които ги нарушават.

  Сподели
285