Челси и Ман Сити могат да изпаднат от Висшата лига


Н. Гавазов

Челси и Ман Сити могат да изпаднат от Висшата лига

Днешното решение на английската Висша лига да лиши Евертън от 10 точки в класирането заради нарушаване на правилата за финансов феърплей може да засегне и други два отбора в първенството - Манчестър Сити и Челси. И двата топ клуба може да изпаднат от Висшата лига , ако бъдат признати за виновни в нарушаване на правилата за финансов феърплей. Това съобщава Daily Mail.

Според източника, в допълнение към изпадането, Челси и Манчестър Сити може също да бъдат лишени от предишните си титли в лигата, да им бъдат отнети точки и да бъде наложена забрана за трансфер. Всичко това може да се случи само ако се докаже, че клубовете са виновни за нарушаване на правилата за финансовия феърплей.

Отбелязва се, че Манчестър Сити е обвинен в повече от 100 нарушения на финансовия феърплей през миналия сезон и резултатите от разследването все още се очакват. А новите американски собственици на Челси, водени от Тод Боели, също наскоро се свързаха с Висшата лига, заявявайки, че транзакциите в клуба под ръководството на Роман Абрамович в периода от 2012 до 2019 г. са били извършени с непълна финансова информация за тях.

Припомняме, че днес, 17 ноември, Висшата лига на Англия отне 10 точки на Евертън заради нарушаване на правилата за финансов феърплей. Поради това "карамелите" паднаха от 14-то място в зоната на изпадащите, само с четири оставащи точки. Решението вече влезе в сила.

  Сподели
1287