Мейсън: Един от най-явните червени картони, които съм виждал


Н. Гавазов

 Мейсън: Един от най-явните червени картони, които съм виждал

Временният мениджър на Тотнъм Райън Мейсън изрази възмущение, че нападателят на Ливърпул Диого Жота е избегнал отстраняване в неделния мач от Висшата лига на "Анфийлд".

Жота бе този, който вкара победния гол на Ливърпул срещу Тотнъм, но Мейсън смята, че Диого е трябвало да приключи мача по-рано.

В 81-ата минута, когато "червените" водеха с 3:2, Жота удари халфа на съперника Оливър Скип по главата с шипове, причинявайки му порязване. Мейсън не разбира защо реферът Пол Тиърни и реферът на ВАР Дейвид Куут не се намесиха.

"Това е един от най-очевидните червени картони, които съм виждал. Трудно е да се примиря с това. Бих искал да получа обяснение и да разбера причината, поради която това не се случи.

Това бе голямо решение, ключово решение и не можете да сбъркате с него. За мен е трудно и невъзможно да разбера защо това се случи.

Това предопредели играта ... Разбирам, че понякога съдията на терена може да пренебрегне, въпреки че лично аз веднага почувствах, че това е червен картон, защото играчът вдигна шиповете до нивото на главата и нанесе порязване с кръв. Мисля, че по всички параметри това е червен картон.

В момент като този искате реферът да получи помощ от VAR, особено когато има толкова опитен рефер (като Кут)“, заяви Мейсън.

  Сподели
760