Тери: Абрамович даде шанс на Челси да стане по-добър


Н. Гавазов

Тери: Абрамович даде шанс на Челси да стане по-добър

FUTBOL TV припомня на своите читатели и особено на феновете на Челси едно изказване на легендата на "сините" Джон Тери по отношение на Роман Абрамович през 2021 година. Ето какво каза тогава бившият защитник на Челси:

"Русия е красива страна, там има невероятни хора. И вашата страна ни даде най-добрия собственик на клуб в света и аз винаги ще съм ви благодарен за това. Имаме голям късмет, че Роман притежава Челси.

За него спечелването на Шампионската лига в Москва би било нещо наистина специално. За съжаление не се получи, но съм благодарен на съдбата, че постигнахме това през 2012 г., а настоящата група играчи повтори успеха през миналия сезон. Надявам се, че това направи собственика на клуба и феновете щастливи. Така че аз все още обичам вашата страна, не се притеснявайте!

Знаете ли, в моята младост никога не сме виждали собственик на клуб да се замесва в делата му. Преди Роман тренирахме на най-лошите терени и на най-лошата база и ядяхме адски знае какво - всичко бе лошо. За да стане Челси топ клуб, ни трябваше идването на някой като Абрамович. Ето защо казвам, че той е най-добрият възможен собственик.

Роман винаги е бил готов да инвестира честно и открито в клуба, дори и в малките неща. Пристигайки в базата и виждайки, че храната не е достатъчно добра, той каза: добре, хайде да наемем италиански готвачи и да направим пастата както трябва, да въведем ред с храната. Дори басейнът в базата стана по инициатива на Абрамович, тъй като плуването помага на футболистите да се възстановят по-добре.

Роман даде шанс на клуба, на нас и на следващото поколение играчи да станем по-добри. И аз, заедно с Челси, винаги ще съм му благодарен за това, което направи. Роман, много ти благодаря! И все още прави много за клуба. Хората питат защо Челси печели трофеи година след година и побеждава. Това се случва благодарение на Роман Абрамович.

Особено съм горд, че Челси бе първият клуб, който получи подобни възможности. Роман е много умен човек, нали? Във финансово отношение той е в перфектно състояние. Ако можете да купите всеки клуб в света, защо да не купите най-добрия клуб от най-добрия според мен град? И това, разбира се, е Челси на "Фулъм Роуд".

Челси имаше добри спомени преди него, но наследството на Роман ще живее вечно".

  Сподели
709