Клоп: Попадане в ШЛ ще е най-голямото постижение в живота ми


Н. Гавазов

Клоп: Попадане в ШЛ ще е най-голямото постижение в живота ми

Мениджърът  на Ливърпул Юрген Клоп сподели очакванията си за финала на сезона във Висшата лига.

"Попадането в Шампионска лига през следващия сезон ще бъде абсолютно невероятно. Това ще бъде едно от най-големите постижения в живота ми. Знам как звучи, но е истина.

Ако напишете книга за който и да е футболен сезон и изпаднете в депресия по-късно, най-вероятно ще изберете този сезон за това. Който прочете това, ще си помисли: "Какво се случи? Спомням си, че това се случи с тях и след това се случи нещо - все пак е добре". Но повечето от проблемите ни не бяха изложени на обществеността, имахме много събития, които трябваше да бъдат решени без излишни очи и уши.

Очаквам с нетърпение мача срещу Бърнли. С тях ще има съвсем друга игра, различно мислене, друго настроение. Единственото нещо, което знаем, е, че ще ни бъде изключително трудно. За първи път от месеци фенове ще се появят на стадиона. Шон Дайк е много умен мениджър. Отборът му загуби достатъчно болезнено от Лийдс, така че ще иска да отвърне на удара.

Утре няма да е лесно, но класирането за Шампионска лига трябва да бъде възможно най-трудно, така че нямам проблем с това. Просто трябва да се уверим, че сме готови. Трябва отново да оставим всичките си сили на терена и да покажем на какво сме способни", заяви Клоп.

Мачът от 37-ия кръг на Висшата лига Бърнли - Ливърпул ще се проведе в сряда, 19 май.

  Сподели
163