Ван Перси: Арсенал не ми е предлагал нов договор


Н. Гавазов

Ван Перси: Арсенал не ми е предлагал нов договор

Нападателят Робин Ван Перси заяви, че Арсенал не му е предложил нов договор, преди да замине за Манчестър Юнайтед през 2012 година.

Преди осем години "артилеристите" продадоха Ван Перси, техния капитан по това време, на Юнайтед за 24 милиона паунда и още през първия си сезон на "Олд Трафорд"  Робин спечели Висшата лига и стана голмайстор на дивизията с 26 гола.

Заминаването на Ван Перси в лагера на конкурентите бе възприето от феновете на Арсенал като предателство, водено от мотива за печелене на пари, но противно на популярното мнение,  лондонският клуб не се е опитал  да задържи Робин с нов договор.

"Разбирам критиката. Но мога да се закълна в децата си, че днес ще ви дам милион паунда, ако някой докаже, че Арсенал ми предложи нов договор.

Решението на Арсенал да не предложи  нова сделка е тяхно и те имаха право на него. След много разговори стана ясно, че имат други идеи.

Имах списък със седем неща, в които както мислех, Арсенал може да добави. Чувствах, че трябва да направим това незабавно, за да се състезаваме с най-добрите отбори.

Не бе толкова важно колко точки имат конкурентите. Но бе важно, че  Иван (Газидис) не се съгласи с нито една от седемте точки - и това ми бе достатъчно.

Като се има предвид тази информация, Арсенал не ми предложи нов договор. Те не бяха съгласни с моите възгледи, въпреки че аз исках само да помогна на клуба. Това беше много ясно послание към  мен.

Вече не виждам проблем, това е животът. Така съществуват  топ клубовете. Бизнесът взима своите решения, като и играчите.

Абсолютно съм щастлив как се разви всичко. Отидох в Манчестър Юнайтед, спечелихме лигата, така че за мен всичко бе  перфектно", заяви Ван Перси.

  Сподели
352