Ексклузивно: Рууни - Юнайтед не дава гаранции за големите ми амбиции


Н. Гавазов

Ексклузивно: Рууни - Юнайтед не дава гаранции за големите ми амбиции

Уейн Рууни направи днес официално изявление, в което обяви желанието си да напусне „Олд Трафорд". Бившият нападател на Евертън съобщи, че мотивите му за решението са, че клубът не дава никакви конкретни доказателства за бъдещето на Юнайтед.

„Срещнах се миналата седмица с Дейвид Гил и той не ми даде никакви гаранции за бъдещето на отбора. Тогава аз му заявих, че няма да подпиша нов договор", се казва в изявлението на Рууни до медиите.

Нападателят също така призна, че е изненадан от коментариите направени от Сър Алекс вчера. Той обясни, че основния мотив да реши да си тръгне е тревогата от бъдещето на клуба.

„Интересно ми беше да чуя това, което Сър Алекс трябваше да каже вчера и бях изненадан от някои от изявленията му. Абсолютно вярно е, че моя агент и аз имахме няколко срещи с клуба относно подписването на новия договор. По време на тези разговори през август, аз поисках гаранции, че ще бъдат привлечени някои от най-добрите играчи в света. Никога не съм стоял против зачитането на интересите на Манчестър Юнайтед и отчитам фантастичната история на този клуб, особено през последните шест години, когато аз също бях част от нея. За мен най-важното е да се печелят трофеи и поради това мисля, че въпросите, които зададох бяха основателни", продължава Уейн.

„Най-големите успехи на клуба се свързват със Сър Фъргюсън. Въпреки последните трудности, аз зная, че винаги ще съм длъжник на Сър Алекс. Той е страхотен мениджър и водач, който много ми помогна и подкрепяше винаги от деня, когато ме взе от Евертън и когато бях само на 18 години. И заради доброто на Юнайтед аз искам той да работи вечно, защото е настоящ гений", завършва Рууни.

 

  Сподели
85