Юнайтед можел да вземе Бебе и за 125 000 паунда


Н. Гавазов

Юнайтед можел да вземе Бебе и за 125 000 паунда

Манчестър Юнайтед е можeл да привлече португалския нападател Бебе за по-малко от 125 хиляди паунда през януари, съобщи новината Daily Mail. Както е известно, мениджъра на"червените дяволи", Сър Алекс Фъргюсън шокира футболния свят преди три седмици, като плати 7,4 млн. паунда за 20-годишен футболист, който дори не е гледал как играе. Бебе дори не е играл футбол на по-високо ниво от трета дивизия в Португалия, а миналата година от бившия му клуб, Ещрела да Амадура го предлагали на клубове из Европа за скромните 150 хиляди евро, тъй като отчаяно се нуждаели от пари, за да избегнат фалит.

"Миналия сезон нямамхме никакви пари. Опитахме се да намерим друг клуб за Бебе. Отчаяно искахме да съберем пари. Казахме на всички в Англия и Европа: "За 150 хиляди евро може да го имате". Никой не повярва в него. Никой клуб не се заинтересува, защото той никога не е играл на по-високо ниво от трета дивизия", цитира изданието бившия старши треньор на Ещрела, Хорхе Паксаио.

"Бях изненадан от бързината с която се развиха нещата с Юнайтед. Надявах се, че той ще се премести в по-голям клуб в Португалия или в  среден отбор от Европа. Не съм очаквал в Манчестър Юнайтед", признава Паксио.

Бебе е израстнал и живял в приют за бездомни в покрайнините на Лисабон, докато не прекратил договора си с Ещрела и не се преместил в елитния Гимараеш като свободен агент през лятото. Миналия сезон в Ещрела той е получавал по 12 хиляди паунда на година, а сега прибира същата сума в Юнайтед за седмица.

Снощи бившият агент на Бебе, Гонсало Рейс, споделя също, че през зимата играча е можел да бъде привлечен срещу малка сума.

"Бебе можеше да бъде првлечен за много скромна сума миналата година, но тогава прекратихме договора, защото от Ещрела не му бяха плащали заплатата и следователно той беше свободен да си тръгне. Скаут на Юнайтед можеше да се свърже с мен или с клуба миналата година. Но аз разбрах, че скаутът на Юнайтед просто гледал няколко мача в Португалия и осъзнал, че Бебе е голям играч, когато гледал няколко двубоя от предсезонната подготовка на Гимараеш. Ако бяха гледали по-внимателно, щяха да платят много по-малко", допълва агента.

 

  Сподели
94