Скилачи ще премине медицински изследвания


А. Павлов

Скилачи ще премине медицински изследвания

Френският защитник Себастиан Скилачи ще премине медицински прегледи при Арсенал днес, като трансферът му на стойност 6,5 милиона паунда от Севиля е почти завършен. В заявление на официалната уебстраница на испанския клуб научаваме, че френският национал е заминал за Англия: "Бранителят Себастиан Скилачи довечера ще отпътува за Англия, за да премине медицински изследвания при артилеристите, клуба, в който той ще бъде трансфериран, след като бе постигнато съгласие между Севиля и Арсенал."

Въпреки че подписаха с Лоран Кошчиелни това лято, топчиите все още нямат много опции за поста централен защитник, като Сол Кембъл, Уилям Галас и Микаел Силвестър напуснаха клуба от Северен Лондон в края на миналия сезон.

Севилци вече обявиха, че е получено предложение от Арсенал за централния бранител, който беше част от злочестия състав на Франция за СП-2010, но това не бе потвърдено от никого на "Емиратс Стейдиъм".

Въпреки това Скилачи по собствено желание не беше включен изпусна мача от плейофния кръг на Шампионската лига срещу Брага, за да избегне това да не може да се състезава за други клубове в надпреварата.

Макар че се оплакваше от контузия през сезон 2009/10, Скилачи се представи успешно в Ла Лига и Арсен Венгер е готов да добави френския футболист към своите варианти в защита преди затварянето на трансферния прозорец.

  Сподели
197