Alfa Romeo смени името на автомобила пет дни след премиерата


Н. Гавазов

Alfa Romeo смени името на автомобила пет дни след премиерата

Alfa Romeo е принудена да смени името на кросоувъра, който бе представен само пет дни по-рано. Автомобилът, който дебютира като Alfa Romeo Milano, сега ще се казва Alfa Romeo Junior.

Alfa Romeo взе това решение под натиска на италианските власти. Факт е, че в Италия има закони, забраняващи продажбата на продукти, които са произведени извън страната, но са свързани с нея по име. Alfa Romeo планира да произвежда нов автомобил в Полша и затова компанията трябваше да избере ново име.

Това е вторият път, когато Alfa Romeo трябва да изостави името Milano. Alfa Romeo Giulietta трябваше да носи това име, но в последния момент компанията отказа, тъй като по това време заводът в Милано затваряше врати и именуването се смяташе за неуспешно.

Имайте предвид, че Alfa Romeo Junior е първият електрически автомобил на марката. Превозното средство е изградено върху платформата STLA Small, която е в основата и на Jeep Avenger. Пробегът на Alfa Romeo Junior се оценява на 410 километра, а ускорението до 100 км/ч е не по-малко от седем секунди. Очаква се в бъдеще да се появи и хибридна младша версия.

  Сподели
67