Циципас: Грешката повлия повече на противника


Н. Гавазов

Циципас: Грешката повлия повече на противника

Гръцкият тенисист Стефанос Циципас, 12-ата ракета на света, говори за грешката на съдията в полуфиналния мач от Мастърса в Монте Карло (Монако), в който спортистът игра с втората ракета на света от Италия Яник Синер. При резултат 3:1 40:40 в третия сет на сервис на гърка съдията не отчете двойна грешка и даде точката на Циципас, въпреки че по-късно системата показа, че има аут.

"Грешката повлия повече на противника, отколкото на мен. В този момент бях нервен и, разбира се, двоен пробив нямаше да улесни задачата ми ( усмихва се ), така че задържането на сервис бе изключително важно. Мисля, че мачът щеше да се развие по съвсем различен начин, ако грешката ми беше посочена. Съгласен съм, че би било много лошо за мен.

На клей се случват много странни неща, които не виждаме, когато играем на други настилки. Като човек, който е играл много на клей, се опитвам сам да вземам решения. Не разчитам много на съдиите на линията. Всеки път, когато ударя топка, която е близо до основната или страничната линия, която смятам, че може да влезе, просто хвърлям бърз поглед къде отива, преди да продължа да я удрям.

Научих това. Затова не влизам в разговори и спорове със съдии, разбирам, че могат да се случат грешки. Опитвам се да разчитам изцяло на себе си“, заяви Циципас.

  Сподели
60