Европейски шампион получи повиквателна


Н. Гавазов

Европейски шампион получи повиквателна

Волейболистът на  Газпром-Югра Никита Алексеев получи призовка за наборна комисия след началото на частичната мобилизация в Русия. Това съобщи за РИА Новости агентът на играча Дмитрий Резванов.

Генералният секретар на Общоруската федерация по волейбол (VVF) Александър Яременко потвърди тази информация в интервю за телевизия "Мач", като каза, че 30-годишният спортист е получил призовка от московския военен комисариат. "Не знаем целта на обаждането до военната служба. Той служи във ВДВ две години“, заяви Яременко.

Алексеев служи във въздушнодесантните войски. Като част от казанския Зенит волейболистът стана шампион на Русия и победител в Шампионска лига през 2018 г., както и двукратен носител на Купата и Суперкупата на страната (2017, 2018) .

На 21 септември руският диктатор и военен престъпник Владимир Путин обяви началото на частична мобилизация в страната. Министърът на отбраната Сергей Шойгу уточни, че се предвижда да бъдат призовани общо 300 000 резервисти, но след това се оказа, че ще бъдат мобилизирани поне 1 милиона човека.

  Сподели
364