Фюри: Очаквам да се бия с човек, който иска да се бие


Н. Гавазов

Фюри: Очаквам да се бия с човек, който иска да се бие

Шампионът на WBC в тежка категория Тайсън Фюри настоява, че се е оттеглил от битка с бившия световен шампион Антъни Джошуа.

"Е, хора, официално е – денят D дойде и си отиде. Няма подписан договор. За Джошуа официално приключи. Сега той е на студено, с глутница вълци. Забрави. Страхлив идиот. Винаги е знаел, че няма да има сили да се бори с циганския крал. Успех в кариерата и в живота. Край на историята.

Очаквам с нетърпение да се бия с човек, който иска да се бие, който има огън и желание. Бих се с най-добрите бойци и сега ще го направя отново. Хайде, Чар", заяви Фюри.

37-годишният немски боксьор Мануел Чар проведе последната си битка през май тази година, в която победи Никола Милачич.

Напомняме, че Тайсън даде ултиматум на Джошуа да подпише договор до понеделник, 26 септември. Фюри каза, че преговорите са били твърде дълги и не иска Антъни да му диктува условията.

Промоутърът на Джошуа Еди Хърн каза, че няма шанс да подпише споразумение за толкова кратко време. Според Хърн по този начин Фюри е решил да избегне двубой.

Джошуа от своя страна се съгласи да подпише договора. Боксьорът заяви, че остава да се договорят правните нюанси на двубоя.

През август Джошуа загуби с разделно съдийско решение от украинския боксьор, шампион на WBA/WBO/IBF/IBO в тежка категория Александър Усик.

Фюри победи Дилиън Уайт предсрочно през април тази година, след което на два пъти обяви, че се оттегля. В същото време Тайсън все още не е освободил шампионския пояс на WBC.

  Сподели
240