Уайлдър: Доказах, че съм истински крал


Н. Гавазов

Уайлдър: Доказах, че съм истински крал

Бившият световен шампион в тежка категория Деонтей Уайлдър коментира подробно поражението си в третата битка с Тайсън Фюри.

"Уау, каква вечер. Първо, бих искал да благодаря на Бог, че ми позволи да дам част от себе си, воден от страст и решителност. Искам да благодаря на феновете и моя екип, че останаха до мен по време на този дълъг процес.

Ще излъжа, ако кажа, че не съм разочарован от изхода на битката, но след като помислих за пътя си, виждам, че Бог е искал да премина през нещо повече от това, което очаквах. Не победихме, но един мъдър човек веднъж каза: "Победите са в уроците“. Осъзнах, че понякога трябва да загубиш, за да спечелиш. Въпреки че исках да спечеля, още повече ми хареса, че публиката спечели.

Надявам се, че съм доказал, че съм истински воин и истински крал в този спорт. Надявам се, че сме доказали, че колкото и тежки да са изпитанията ви, винаги можете да станете живи и да се борите за това, в което вярвате.

Не на последно място искам да поздравя Тайсън Фюри за победата и да му благодаря за прекрасните исторически спомени, които ще останат завинаги", написа Уайлдър.

Фюри запази титлата на WBC в тежка категория от първата си победа над Уайлдър миналия февруари.

Уайлдър ще се подложи на операция след като счупи ръка в резултат на битката. Очаква се американецът да се върне на ринга догодина.

  Сподели
372