Ди Франческо: Надежда все още има


Н. Гавазов

Ди Франческо: Надежда все още има

Старши-треньорът на Рома Еузебио Ди Франческо сподели мнение за срещата с Ливърпул от полуфиналите на Шампионска лига. Гостите от Италия започнаха отлично мача и първи създадоха положение за гол в двубоя, когато във втората минута Кевин Стротман принуди Лорис Кариус да спасява. В същото време домакините изглеждаха много нерешителни и не оправдаха очакванията за първоначален натиск, както бе в мача с Манчестър Сити. Рома стоеше по-добре на терена, а мърсисайдци получиха допълнителни главоболия с контузията на Алекс Окслейд-Чембълейн.

Постепенно обаче Ливърпул започва да напипва своя ритъм и стил, а нерешителността в действията на домакините се изпари. Допълнителен импулс в действията на мърсисайдци стана първият гол на Мохамед Салах, а преди почивката колосалното игрово преимущество на Ливърпул доведе до второ попадение на египтянина. Паузата не се отрази на хората на Юрген Клоп и към средата на втората част те вече водеха с 5:0 - катастрофата за гостите изглеждаше неизбежна и те рискуваха да се опозорят с ужасен резултат.

Все пак чувството за собствено достойнство тласна римляните напред, а това съвпадна със спад в играта на домакините. Така се стигна до двата гола във вратата на мърсисайдци, за крайното 5;2, което дава надежда на италианския отбор.

"Не очаквах, че ще допуснем толкова много голове в началото на второто полувреме. Надежда все още има", заяви Ди Франческо.

В четвъртфиналите Рома извърши истински подвиг,  успявайки да отиграе 1:4 от Барселона, но специалистът не бърза да сравнява ситуациите.

"Реваншът не е същото, което бе срещу Барселона. Ще бъде много трудно, но ние трябва да вярваме в успеха и да отдадем всичко, което имаме, до последно. Сега не е време да се търсят виновни, този отбор е постигал големи успехи", каза още специалистът.

Също така треньорът призова всеки футболист сам за себе си да преразгледа своето отношение към сблъсъка.

"Надежда все още има. Трябва по-добре да играем от гледна точка на индивидуалните действия. Когато играете на такива ниво, вие трябва да знаете вашите силни страни, които не се виждаха в средата на мача. Който не вярва, че можем да отиграем, по-добре ще бъде да остане у дома си", завърши Ди Франческо.

  Сподели
236