Фулъм не изпусна ЦСКА (видео)


.

Фулъм не изпусна ЦСКА (видео)

Отборът на Фулъм победи с минималното 1:0 ЦСКА в среща от 5-тия кръг на груповата фаза на Лига Европа. Единственият гол бе дело на Золтан Гера в 15-ата минута, а трите точки оставят англичаните в борбата за едно от първите две места в група Е. ЦСКА вече е аут от сметките. 

Първото полувреме започна сравнително равностойно с няколко по-опасни нахлувания на играчи на Фулъм към вратата на ЦСКА. Въпреки това първата по-сериозна опасност бе за Марк Шварцер. С топовен удар от около 30 метра Тодор Тимонов уцели горната греда. в 8-ата минута Иван Иванов извърши нарушение срещу нахлулия в пеналта Золтан Гера и реферът отсъди дузпа. Зад токата застана Дани Мърфи, който стреля силно над вратата.

За нещастие на българите в 15-ата минута Фулъм поведе с гол с глава на Гера. След центриране от корнер Янчев не изчисти добре, топката попадна в Рийзе, който бе леко в дясно от наказателното поле. Последвалото центриране намери отлично унгареца Гера, който матира Чавдаров. До края на първата част Фулъм пое пълен контрол над срещата като ситуациите, в които ЦСКА минаваше центъра с топка бяха изключително редки.

Втората част бе далеч по-равностойна, като ЦСКА може да съжалява повече за изпуснатите положения. В началото на полувремето Тодор Янчев, който бе изведен от влезлия като резерва Платини изпусна останал сам срещу Шварцер. Малко по-късно Спас Делев опита да изравни със странична ножица, но също нямаше шанс. В края на срещата “армейците” отново натиснаха като при един удар на Морозс топката срещан ръката на защитник на Фулъм разположен в наказателното поле. Дузпа обаче не бе отсъдена. Все пак ситуацията продължи с тежък удар на Янчев избит от голлинията.

Така след победата на Рома над Базел с 2:1 “вълците” оглавиха групата с 10 точки. След тях са швейцарците с 9. Фулъм има 8, а ЦСКА 1. В последния кръг класиралият се за следващата фаза Рома гостува в София, а в Базел местният тим и Фулъм ще определят вторият участник на 1/16-финалите. 

Видео: Тук

  Сподели
133