Клоп се надява, че обратът срещу Барса ще вдъхнови Ливърпул


Н. Гавазов

Клоп се надява, че обратът срещу Барса ще вдъхнови Ливърпул

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп си припомни легендарното завръщане срещу Барселона в Шампионска лига преди реванша от четвъртфиналите на Лига Европа срещу Аталанта.

Миналия четвъртък Ливърпул неочаквано загуби с 0-3 у дома от Аталанта, което направи задачата на "червените" за реванша в Бергамо изключително трудна.

През 2019 г. Клоп изнесе вдъхновяваща реч в съблекалнята на Ливърпул, за да стимулира червените да победят с 4:0 Барселона след поражение с 3:0 на "Камп Ноу" в първия мач. Юрген смята да направи нещо подобно този път, но не подбира думите си предварително.

"Обикновено не се подготвям за подобни неща, особено ден предварително, четири години предварително или нещо подобно.

Спомням си, че тогава казах: "Ако се провалим, нека се провалим по най-красивия начин". И така го виждам отново.

След първия мач всички на стадиона си помислиха: "Това е“. Не мисля, че и седмица по-късно всички все още смятат, че всичко е решено.

Искаме да спечелим мача. Ако искаме да спечелим, по-добре да играем добре. Ако играем добре, имаме шанс да спечелим. Ще видим.

"Сега ще е по-трудно, защото нашите съперници изобщо не се нуждаят от гол. Нека видим кой ще се справи по-добре с тази ситуация. Ако Аталанта подължи, значи ще го заслужи. Ако не, значи се е случило нещо специално.

Трябва да се подобрим. Няма да е лесно за опонента, защото обикновено трябва да се бориш и още нищо не е решено, но когато водиш с 3-0, не е лесно “, заяви Клоп.

  Сподели
143