Джерард: Лига Европа не е приоритетна за нас, но е важно да вземем трофея


Н. Гавазов

Джерард: Лига Европа не е приоритетна за нас, но е важно да вземем трофея

Коментирайки резултатите от жребия за груповата фаза на Лига Европа, определяйки за съперник на Ливърпул отборите на Наполи, Стяуа и Уетрехт, капитана на „мърсисайдци" Стивън Джерард заяви, че той и партньорите му ще се опитат да вложат всичко във втория по значимост клубен турнир в Европа и ще се опитат да завоюват първия от четири години насам трофей, съобщава официалния сайт на Ливърпул.

„Ние сме в много силна група и аз с нетърпение очаквам кога ще започнем да играем. Не се и съмнявам, че журналистите вече са ни поставили сред фаворитите, защото имаме богат опит в Шампионската лига и в Лига Европа от миналата година. Уверен съм, че ще излезем от групата, но това ще бъде много трудно. Съдбата ни изпрати сериозни съперници", заяви Джерард.

„Не мисля, че Лига Европа ще бъде основен приоритет за нас. Всички знаят, че за нас най-голямо значение има какво място ще заемем в края на сезона. Но ето, че това е още един важен турнир. Ние не сме печелили трофеи вече четири години, така че е важно добре да се представим в съревнованието и да се отблагодарим на феновете с едно участие на финал", завършва капитана на Ливърпул.

 

  Сподели
113