ЦСКА и Левски се класираха за групите на Лига Европа


Н. Гавазов

ЦСКА и Левски се класираха за групите на Лига Европа

Отборът на Левски се класира макар и трудно за груповата фаза на Лига Европа. В реванша срещу АИК „сините" победиха с 2:1, измъчиха феновете си, но за втора поредна година намериха място в груповата фаза на втория по сила турнир в Европа.

Шведите поведоха в резултата още в 11-ата мин., когато Божидар Митрев не успя да улови топката след центриране и притичалият Мохамед Бангура бе точен за 0:1 от няколко метра.левски владееше повече топката,но до сериозни положения за голне се стигна.

В началото на второто полувреме „сините" достигнаха до пълен обрат след два бързи гола. В 48-ата Мюлдер центрира от дясно
, Дембеле свали топката към Младенов, който се разписа за 1:0.
Само три минути по-късно голмайсторът Младенов пусна топката към Дембеле и французинът бе точен за 2:1, за радост на 20 000 души на „Георги Аспарухов".

До края на мача тимът на Ясен Петров продължи да атакува, но до нов гол не се стигна.


Отборът на ЦСКА също се класира за груповата фаза на Лига Европа за втора поредна година. В плейофния кръг „червените" отстраниха уелския ТНС с общ резултат 5:2. В реванша в Рексъм българите завършиха 2:2. Резултатът откри италианецът Джузепе Акуаро, който изведе ЦСКА напред още в 13-ата мин. Две минути по-късно домакините възстановиха равенството, след като вратарят Караджов не се намеси добре и Уилямс бе точен от няколко метра.

В 62-ата мин ТНС достигна до пълен обрат, след като капитанът Еванс се оказа най-съобразителен след центриране в наказателното поле - 2:1. Крайното 2:2 оформи друг италианец в състава на Сашо Борисов - Кристиян Тибони, който бе точен в 80-ата мин - резултат, който праща ЦСКА в групите на Лига Европа, но и резултат, който трябва да накара треньорския щаб на "червените" да се замисли.

 

  Сподели
176