Скандал след мача на ЦСКА: Бой и още червени картони


FUTBOL-TV

Скандал след мача на ЦСКА: Бой и още червени картони

Реваншът  между ФК Рига и ЦСКА  завърши с доста грозни сцени. Очевидно драмата с дузпите е дошла в повече и на двата отбора, които се сбиха на стадион "Сконто". ЦСКА се наложи с 5:3 при решителните изпълнения, а секунди по-късно настана жестока разпра между двата отбора, в която казахстанският арбитър Фуркат Атажанов вдигна 4 червени картона.

Футболисти от враждуващите лагери се наплюха един друг, след което действията станаха по-ожесточени.

Резултатът от баталните сцени са червени картони за капитана Николай Бодуров и полузащитника Кристиян Малинов. И без този епизод  мачът докара на "червените" куп кадрови проблеми – в редовното време беше изгонен Тиаго Родригес, а влезлият на смяна Енрике Рафаел впоследствие напусна на носилка с тежка контузия.

Помощник-треньорът на Рига Веско Бранимиров разказа своята гледна точка за сбиването на терена след дузпите. По думите му играчи на Рига са обяснили в съблекалнята, че футболист на ЦСКА се е изплюл в лицето на един от играчите на домакините. Това е предизвикало ответната реакция. 

"Не видях какво се случи веднага след дузпите, но момчетата казаха, че един от футболистите на ЦСКА се е изплюл в лицето на един от играчите Рига. Ние имаме нулев опит в Европа, но се представихме достойно и в двата мача. Играчите на ЦСКА бяха по-спокойни при дузпите и затова спечелиха", коментира той.

  Сподели
413