Изследване: Без съдийските грешки Интер щеше да е 4-ти


.

Изследване: Без съдийските грешки Интер щеше да е 4-ти

Интересно изследване са направили в Италия. Според Организацията за наблюдение на съдийските грешки в съдействие с Адиконсум от началото на сезона до 26-тия кръг в Серия А съдиите са направили 163 грешки, които са повлияли пряко на крайния резултат от двубоите. В резултат на това изследователите са преразпределили 171 точки между тимовете и са се получили доста любопитни резултати.

Ако реферите бяха безгрешни, то сега лидер щеше да е Милан с 53 точки, което е с 5 повече от сегашният активна “росонерите”. Втори изненадващо изкача Фиорентина с 51 точки, вместо сегашните 46. Ювентус пък би трябвало да отстъпи една позиция и да е трети. Най-сериозно обаче щеше да е положението на Интер. Шампионите трябваше да са едва четвърти с 11 точки по-малко от сегашните си 60. При всички случаи разликите щяха да са малки и да има напечена борба за титлата.

Разбира се това е просто едно изследване, което отразява само ситуациите, които са повлияли пряко на промените на резултата. Не е обърнато внимание на червените картони, неотсъдени фаулове в близост до вратата, спестени дузпи и други компоненти от играта. Истината е, че при победата на Интер над Милан с гола с ръка на Адриано “нерадзурите” имаха осезаемо превъзходство и най-вероятно щяха да стигнат до успех в някоя от следващите си атаки.

  Сподели
410