Аталанта победи Фиорентина и е на финал за Купата


Н. Гавазов

 Аталанта победи Фиорентина и е на финал за Купата

Завърши реваншът от 1/2-финалите за Купата на Италия между Аталанта и Фиорентина. Аталанта спечели мача с 4:1 (общ резултат 4:2).

Домакините от Бергамо изглеждаха по-свежи от самото начало на двубоя, при това откриха още в осмата минута, когато защитата на гостите не се справи с пас на Скамакка от левия фланг към Копмайнерс.

Пет минути след това Аталанта увеличи преимуществото си, но в последствие голът на Скамака бе отменен заради нарушение на Копмайнерс срещу Белтран.

Втората част започна с повече атаки на домакините, но флорентинци добре се пазеха. В 68-ата минута гостите изравниха с усилията на Лукас Куарта. В 75-ата минута нападателят на Аталанта Джанлука Скамака вкара гол от асистенция на Шарл Де Кетеларе.

В добавеното време на срещата Аталанта измъкна победата с общ резултат: в 90-та + 5-та минута се разписа нападателят на домакините Адемола Лукман, а три минути по-късно крайният резултат в мача оформи халфът Марио Пашалич.

Последният съдийски сигнал на Федерико Ла Пена от Рим изпрати Аталанта Бергамо във финала на Купата на Италия, за да се изправи срещу Ювентус, докато пътуването на Фиорентина приключи.

  Сподели
82