Фиорентина обяви промени в ръководството


Н. Гавазов

Фиорентина обяви промени в ръководството

На официалния си уебсайт Фиорентина публикува официално изявление на президента Роко Комисо относно ситуацията във връзка със смъртта на генералния директор Джузепе Бароне. Шефът на клуба обяви назначаването на 66-годишния Алесандро Ферари на овакантения пост.

"Ще ни бъде трудно без човек, който знаеше всичко и всички и всеки ден ме информираше за всичко. Алесандро става главен изпълнителен директор, а Даниеле (Праде) ще продължи да бъде спортен директор. Това са хора, които познавам от началото и които сега ще имат по-големи отговорности. Те ще работят с моята пълна подкрепа и съдействие. И те не само ще трябва да работят здраво и добре, но и да действат хармонично“, цитира Комисо официалният сайт на Фиорентина.

Припомняме, че бившият генерален директор на Фиорентина Джузепе Бароне се почувства зле на 17 март, в деня на мача на отбора му от 29-ия кръг на италианското първенство с Аталанта. 57-годишният специалист бе хоспитализиран същия ден в клиниката "Сан Рафаеле" и впоследствие претърпя сърдечна операция, но два дни по-късно почина.

Към днешна дата италианският Фиорентина е на 10-о място с 43 точки от 30 изиграни мача в Серия А.

В реванша от 1/4-финалите на Лигата на Конференциите Фиорентина ще срещне чешкия Виктория Пилзен. Първата среща между двата отбора завърши при нулево равенство.

  Сподели
74