Късен гол носи победата на Интер над Удинезе


FUTBOL-TV

Късен гол носи победата на Интер над Удинезе

Интер се наложи над Удинезе като гост с 2:1 на стадион "Фриули“ в мач от 31-вия кръг в италианската Серия А.

С успеха си днес лидерът се доближи само на седем точки от мечтаната 20-та титла на Италия, като може да стане шампион точно срещу големия съперник Милан, в "Дерби дела Мадонина", което ще бъде в по-следващия кръг. Удинезе пък се бори, но остава в здрава битка за оцеляването си

Пет минути преди почивката падна първият гол. Тогава домакините успяха да поведат изненадващо и нелогично с оглед на развитието на мача. Лазар Самарджич получи топката в накзателното поле на "нерадзурите" и шутира с диагонален изстрел, топката рикошира в Карлос Аугусто, а Ян Зомер и бранителите на Интер само изгледаха как тя влетя в мрежата - 1:0 за Удинезе. 

След центриране в наказателното поле на Удинезе от статично положение, Маркус Тюрам се опита да отиграе с глава, но Мадука Окойе излезе неразчетено и влетя право в нападателя на Интер. Съдията не се поколеба да посочи бялата точка, а Хакан Чалханоглу изпълни дузпата по безапелационен начин, за да възстанови паритета в 55-ата минута.

Интер удари в самия край на мача. Лаутаро Мартинес стреля с далечен шут. Окойе успя с мъка да избие топката в гредата, но "златната резерва" Давиде Фратези бе най-близо и довкара, за да донесе драматичната победа за "нерадзурите".

  Сподели
62