Наполи все още не е решил за Траоре


Н. Гавазов

Наполи все още не е решил за Траоре

Наполи все още си играе с идеята да подпише с полузащитника на Борнемут Хамед Траоре за постоянно.

Когато "черешките" подписаха с Траоре при първоначален договор за наем от Сасуоло през януари 2023 г., той дойде със задължението за постоянен трансфер от £25 милиона.

Въпреки това, от "Виталити" нямаха голямо желание да платят тази сума на фона на само пет старта и две резервни излизания през втората половина на предишната кампания във Висшата лига.

Сега с пълноценен договор Траоре направи само три излизания като резерва във висшия дивизион през първата половина на 2023-24 г., отчасти поради заразяване с малария в края на годината.

Въпреки това Траоре никога не е бил разглеждан като опция за първи избор от новия мениджър Андони Ираола и впоследствие на национала от Кот д'Ивоар му бе позволено да се свърже с Наполи под наем.

Оттогава, до голяма степен под ръководството на новия шеф Франческо Калцона , 24-годишният играч доказа, че е предимство за старшия отбор, като направи пет титуляри и две резервни излизания във всички състезания.

Траоре започна при победата с 2-1 над Ювентус в Серия А, както и поражението с 3-1 от Барселона в Шампионска лига, като и двете селекции показват, че в момента той е фаворит.

Въпреки това, според трансферния експерт Фабрицио Романо , ръководството на Наполи тепърва ще решава дали иска да задържи услугите на Траоре за следващия сезон и след това.

Италианският шампион от 2023 г. има опцията да прокара сделка за 25 милиона паунда, но изглежда, че може да не иска автоматично да използва тази опция.

Много може да зависи от това кой ще ръководи Наполи след края на сезона, като не е предрешено, че Калцона ще остане в тъмното благодарение на отговорностите си със Словакия.

От гледна точка на Борнемут, по всичко изглежда, че клубът е преместил погледа си от Траоре и вероятно се надява, че Наполи иска да го привлече за постоянно.

Екипът от Южното крайбрежие напоследък няма големи продажби и вероятно иска да промени това, за да продължи да дава свобода на Ираола, когато става въпрос за укрепване на отбора му в бъдеще.

Що се отнася до Наполи, твърди се, че италианците вече са решили да не активират опцията си да подпишат с друг от своите наети под наем Леандър Дендонкер .

  Сподели
97