Конте: УЕФА оставя клубовете с минимална част от доходите


Н. Гавазов

Конте: УЕФА оставя клубовете с минимална част от доходите

Старши -треньорът на Интер Антонио Конте, обобщавайки резултатите от мача от 32-ия кръг на италианското първенство с Ла Специя (1: 1), говори за последните събития, свързани с неуспешното стартиране на Европейската Суперлига.

"Разбира се, че чухме всички тези новини за Суперлигата. Като човек, свързан със спорта, мисля, че никога не трябва да забравяме традицията. Това е история и трябва да се уважава. Никога не трябва да забравяме нашата страст към спорта и също толкова важно, спортът трябва да бъде меритократичен. Работим, за да побеждаваме и да спечелим нещо.

УЕФА трябва да помисли за това. Да, те организират турнири, поемат всички права върху себе си, но оставят само минимална част от доходите на отборите, които участват в тези турнири.

Поради тесните календари, играчите се изстискват като лимон и получават много малко за това. По този начин организацията трябва да мисли за по-справедливо възнаграждение, защото клубовете инвестират в треньори и играчи и заслужават част от приходите, които помагат да генерират.

Ако получите десет единици от правата и запазите седем от тях за себе си, давайки на всички останали само три, това не е съвсем честно. Мисля, че разпределението трябва да бъде прегледано“, заяви Конте.

  Сподели
133