Два гола на Гълъбинов помогнаха на Специя за историческа победа (видео)


Н. Гавазов

Два гола на Гълъбинов помогнаха на Специя за историческа победа (видео)

Андрей Гълъбинов вкара и двата гола за историческата първа победа за Специя в Серия А.

Тази седмица 1 мачът беше отложен от 19 до 20 септември, тъй като сезонът на Специя приключи толкова късно поради плейофите в промоцията на Серия Б.

Двубоят бе част от програмата на 1-я кръг на италианския елит, но бе отложен заради късното завършване на стария сезон за Специя, която участваше в плейофите.

Българският нападател откри резултата в срещата в 29-тата минута. Той направи добра комбинация с Емануел Гиаси, който центрира в наказателното поле на Удинезе, а там Гълъбинов бе оставен непокрит и с глава от около 7 метра вкара за 1:0!

Тимът от Фриулия се хвърли напред, но без да е много ефективен, а Специя бе принуден да направи промяна, когато вратарят Цоет получи травма в слабините, когато изрита дълга топка. Малко след топва последва нов удар за новака, тъй като капитанът Клаудио Терци беше изгонен за втори жълт картон, оставяйки съотборниците си в намален състав за почти половин час.

Независимо от това, Удинезе остана недисциплиниран и хаотичен, а Ласяна и Фористиери пропиляха златни възможности.

Гостите довършиха съперника си дълбоко в добавеното време, когато целият отбор на Удинезе бе около наказателното поле на Специя. Вратарят Рафаел хитро изпрати дълга топка за Гълъбинов, намиращ се в центъра на кръга, а българинът от своя страна нямаше проблеми да преодолее съпротивата на Хуан Мусо за 2:0.

Това беше исторически момент, първа победа за Специя в Серия А. Що се отнася до Гълъбинов, той вече има три гола в актива си.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
227